Οι ασφαλιστικές αγοράζουν Bitcoin!
real estate menu left
real estate menu rightΟι ασφαλιστικές αγοράζουν Bitcoin! PDF Εκτύπωση E-mail

Η αμοιβαία ασφαλιστική εταιρία Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual) με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, απέκτησε κρυπτονομίσματα (Bitcoin) αξίας 100 εκατ. δολαρίων για το ταμείο γενικής επένδυσης.

 

Η ασφαλιστική αγόρασε τα bitcoin μέσω της NYDIG, μιας εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει υπό διαχείριση περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα. Απέκτησε επίσης ένα μετοχικό κεφάλαιο αξίας 5 εκατ. δολαρίων στην NYDIG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NYDIG (δείτε εδώ), και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσουν bitcoin μέσω της εταιρίας.

Σχολιάζοντας την κίνηση της MassMutual, ο Robert Gutmann, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NYDIG είπε "Είμαστε περήφανοι για αυτήν την στιγμή ορόσημο τόσο για την αγορά Bitcoin όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την επέκταση του Bitcoin σε λογαριασμούς γενικών επενδύσεων ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και τη μοναδική ικανότητα της NYDIG να ανταποκρίνεται στις περίπλοκες ανάγκες των πιο απαιτητικών θεσμικών επενδυτών".

Ο Tim Corbett, επικεφαλής επενδύσεων της MassMutual είπε: "Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της NYDIG καθώς και η αγορά bitcoin θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μακροπρόθεσμη αξία στους πελάτες μας. Ανυπομονούμε να διερευνήσουμε περαιτέρω τρόπους συνεργασίας με την NYDIG, σύμφωνα με τη διαρκή συγκέντρωση της προσοχής μας στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση".

Ο Ross Stevens, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της NYDIG και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stone Ridge Holdings Group, μητρικής εταιρίας της NYDIG, δήλωσε από την πλευρά του: "Η συνεργασία μας με την MassMutual ήταν εκπληκτική. Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της εταιρίας όσο αφορά την καινοτομία, δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι η MassMutual ηγείται της βιομηχανίας της για άλλη μια φορά αναγνωρίζοντας τη μακροπρόθεσμη αξία των κρυπτονομισμάτων για τους πελάτες της".

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα JPMorgan, η επένδυση της MassMutual αποτελεί ένδειξη αυξανόμενης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από τους θεσμικούς επενδυτές. Η υιοθέτηση Bitcoin επεκτείνεται πλέον πέρα από τα μικρά επενδυτικά γραφεία και τους εύπορους επενδυτές σε μεγάλους οργανισμούς, όπως ασφαλιστικές εταιρίες και συνταξιοδοτικά ταμεία. "Η αγορά της MassMutual αντιπροσωπεύει ένα άλλο ορόσημο στην υιοθέτηση του Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές", ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan. "Μπορεί κανείς να δει τη δυνητική ζήτηση που θα μπορούσε να προκύψει τα επόμενα χρόνια καθώς και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και συνταξιοδοτικά ταμεία ακολουθούν το παράδειγμα της MassMutual". "Εάν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρίες στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία διαθέσουν το 1% των περιουσιακών τους στοιχείων στο Bitcoin, τότε η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 600 δισ. δολάρια επιπλέον" τονίζουν οι αναλυτές και προσθέτουν "ωστόσο, οι παραδοσιακοί επενδυτές όπως οι ασφαλιστικές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία αντιμετωπίζουν ρυθμιστικά εμπόδια όσο αφορά τα επίπεδα κινδύνου και τις αναντιστοιχίες μεταξύ των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν ποτέ να επενδύσουν μεγάλα ποσά στο Bitcoin". Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το CoinMarketCap, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι περίπου 356 δισ. δολάρια.

 

@team Insurance Services,

Βορείων Προαστίων Αττικής,

Διεύθυνση: Λ. Μαραθώνος 2 & Καρδίτσης,

(Ισόγειο)

Αγ. Στέφανος, Τ.Κ.: 14565,

τηλ: 2109534060, fax: 2109577848,

email: andreoud@ateam.gr

 

 

@team Insurance Servises

Κυκλάδων - Θήρας,

Επαρχειακός Δρόμος Εμπορείου - Περίσσας,

Σαντορίνη, Τ.Κ. 84703,

τηλ1: +30 210 6215818,

fax: +30 210 9577848,

email: andreoug@ateam.gr

Για ανταγωνιστικές

Προσφορές Αυτοκινήτων

επικοινωνήστε

 

Συνεργασίες με:

 

 


?>